domingo, 5 de noviembre de 2017

RUTINES I : BON DIA


El "BON DIA" és un dels moments més importants del dia, es treballen molts d'objectius i es realitzen moltes activitats per poder-los treballar. Marquen l'inici del dia i té diferents moments que ara passaré a explicar.
Al BON DIA venim tranquils i triam el lloc on volem seure.


 Quan tots estam preparats cantam la cançó del bon dia
https://www.youtube.com/watch?v=BF7w-xJUlwM


L'escoltam i cantam gesticulant. A totes les cançons feim algun tipus de moviment o coreo que els permet satisfer la necessitat de moviment que tenen a aquestes edats i a la vegada ens divertim.






 Després per ordre de llista miram qui ha vengut i deim bon dia, alguns nins/es per diferents motius encara no poden fer la verbalització i tenen l'opció de fer la salutació amb la maneta.


Després comptam amb una carícia qui ha vengut, a més de comptar satisfem la necessitat d'afecte i és una manera de tenir-los ben presents a tots i totes i que es sentin importants dins el grup.
Miram el número dels nins/es que han vengut a classe el cercam i miram qui té el mateix número.




Comptam els nins i nines que falten posam el número, especulam sobre el que li pot passar,.....



Després toca mirar els dies de la setmana i començam cantant la cançó dels soldats
https://www.youtube.com/watch?v=4atoVE3t-yo



Després de cantar la cançó miram els dies que han passat i el dia que és avui.
Els dilluns s'ha acabat, el dimarts s'ha acabat......



 Avui es.... i miram de quin color és i què farem. Això els dóna molta tranquil.litat, saber que els depara el dia és una necessitat que és important satisfer durant diferents moments del dia.



Quan sabem el dia miram quin número del mes és, avui toca canviar el paper perquè no queden més números. Miram que els mesos corresponen al tren dels mesos on tenen posat qui farà l'aniversari. Així el mes que alguns fan l'aniversari ens serveix de per saber quan falta pel nostre, cada mes té un color i així también els ajuda a relacionar el temps amb un referent que coneixen o estan aprenent.
També miram quin número és per saber qui el té: això els agrada molt, tots/es volen que sigui el número que correspon al seu número de llista.






Els caps de setmana i dies festius els posam una casa i així sabem que no vendrem a l'escola.


Cantam la cançó de pastoret o la flauta com diuen ells/es.
https://www.youtube.com/watch?v=9T9LsTxYbcw

I després els demano: Pastorets i pastoretes heu mirat el cel avui dematí?
N'hi ha que si, n'hi ha que no, si ningú ho ha mirat simplement miram per la finestra i deim què veim.



Avui mostram la foto de sol i niguls i ho dibuixam al calendari.





El mes de novembre començam amb l'encarregat que a mesura que avanci el curs de cada vegada tendrà més responsabilitats. Ara mateix l'encarregat: fa el dibuix de la figura humana, és el primer de la fila, ajuda a fer massatge,...




Per acabar, els dies que podem comptam una cosa. Utilitzam la tècnica dels cercles participatius perquè el què volem és que tothom, dins les seves possibilitats, participi i expressi o expliqui alguna cosa que li faci moltes ganes. Si algú no sap explicar res jo els faig qualque pregunta per ajudar-los a participar. Tenim molts d'infants amb problemes de parla i tenc un plafó d'imatges per ajudar-los i que pugin participar assenyalant o repetint la paraula o acció de la imatge.
La tècnica consisteix que només pot xerrar qui té la peça els altres hem d'escoltar. Jo també participo perque els va molt bé tenir un model de parla.









5 comentarios:

  1. WoW! Quantes cosetes que feu en el bon dia! Gràcies per compartir-les amb nosaltres, així podem xerrar amb ells del que fan a classe, cantar ses cançons (sa de "hello" la canta es nin però encara no reconeixem quina és 😂).
    Nosaltres teníem molta curiositat pels colors dels dies de la setmana 😊
    Moltes gràcies!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic contenta que vos agradi i venguin contents a l'escola. La de "hello" és d'anglès, ja miraré si la trobo per youtube i la penjarem també.
      La curiositat pels colors del dia de la setmana li vé perquè quan deim quin dia és els demano quin color és i ho volen dir, tenen moltes ganes per participar. A més els colors els utilitzen com a referent el dia de psico és verd i taronja, el de taller groc,...

      Eliminar
  2. M'encanta tot el que feis! En Mario no atura de cantar les cançons... Li vendrà de família, jaja.
    Gràcies per les fotos!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies. Siiiiiii, li encanta cantar, a diferents moments del dia el sent cantar les cançons que anam fent

      Eliminar
  3. M'encanta tot el que feis! En Mario no atura de cantar les cançons... Li vendrà de família, jaja.
    Gràcies per les fotos!

    ResponderEliminar